محصولات دماتجهیز

معرفی محصولات دماتجهیز

محصولات دماتجهیز

معرفی محصولات دماتجهیز

نگهداری از چیلر : بایدها و نبایدها

چیلر یکی از سیستم های سرمایشی می باشد که امروز در بسیاری از ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد و از طرفی یکی از مهمترین عوامل در هزینه های عملیاتی در تأسیسات سازمانی و تجاری محسوب می شود. به همین دلیل بسیاری از افراد از امکان خرید اقساطی این محصول استفاده می کنند. برای بسیاری از سازمان ها، چیلرها بزرگترین مصرف کنندگان انرژی هستند و تعمیر و نگهداری از چیلر برای اطمینان از کارایی و عملکرد آنها ضروری است.


راندمان چیلرها در طول دهه گذشته به دلیل پیشرفت در کنترل، مبرد و طراحی تجهیزات به طور مداوم بهبود یافته است. در نتیجه، چیلرها اکنون دارای تحرک عملیاتی بیشتری هستند و سرویس و تعمیر و نگهداری منظم در هر زمان بسیار مهم است.  در زمان برنامه ریزی مدیریت عملیاتی برای حفظ و نگهداری از چیلر، مدیران تعمیر و نگهداری و مهندسی باید پنج حوزه ضروری را در نظر بگیرند.

نگهداری از چیلر نیازمند رعایت چه اصولیست؟


مرحله 1: یک گزارش عملیاتی روزانه تنظیم نمایید

اپراتورهای چیلر باید روزانه با یک گزارش دقیق، عملکرد چیلرها را مستند کنند. عملکرد آن ها از طریق طراحی و استفاده از داده های دریافت شده برای تشخیص مشکلات یا تنظیمات نا کارآمد کنترل و مقایسه می شود.
این فرایند به اپراتور اجازه می دهد تا تاریخچه شرایط عملیاتی را جمع آوری کند و این می تواند برای تعیین روند و پیش بینی هشدارهای احتمالی مشکلات بالقوه مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.

به عنوان مثال، اگر اپراتورهای این دستگاه متوجه افزایش تدریجی فشار طی یک ماه شوند، می توانند وضعیت را گزارش داده و علت احتمالی این وضعیت را بررسی و اصلاح کنند.
تولید کنندگان چیلر می توانند لیستی از اطلاعات توصیه شده مربوط به تجهیزات را ارائه دهند. همچنین

اپراتورها می توانند هر روز یک بار این داده ها را بررسی نمایند. چیلرهای امروزی از طریق کنترل های ریزپردازنده کنترل می شوند، بنابراین مدیران می توانند این فرایند را با استفاده از سیستم های اتوماسیون ساختمان کنترل شده با ریز پردازنده کنترل کنند. این یکی از اصول های مهم نگهداری از چیلر می باشد.


مرحله 2: لوله ها را تمیز نگه دارید

یک مانع بالقوه برای عملکرد مطلوب چیلرها، بازده انتقال حرارت است.عملکرد و راندمان چیلر به طور مستقیم به توانایی آن در انتقال گرما، که با اواپراتورهای خالص و لوله های کندانسور آغاز می شود، مرتبط است. چیلرهای بزرگ شامل چندین مایل از لوله در مبدل های حرارتی هستند، بنابراین نگه داشتن این سطوح بزرگ برای تمیز نگه داشتن کارایی بالا بسیار ضروری است.

بازدهی چیلرها هنگامی که لوله ها از بین می روند، هنگامی که گل ها، جلبک ها، لجن ها، مقیاس ها یا آلاینده ها در آبهای سطوح انتقال حرارت تجمع پیدا می کنند، کاهش پیدا می کند. میزان فساد بستگی به سیستم نوع - باز یا بسته - و همچنین کیفیت آب، پاکیزگی و درجه حرارت دارد.

بسیاری از تولید کنندگان چیلر توصیه می کنند که لوله های سیستم های باز سالانه تمیز شوند در حالی که لوله های سیستم های بسته هر سه سال یکبار لازم است.

مرحله 3: اطمینان از واحدهای نشت کننده

تولیدکنندگان توصیه می کنند که آزمایشات فصلی کمپرسورها برای نشت انجام شود. اگر چه این چیلرها امروز بسیار رایج هستند، ساخت یک دستگاه کاملا مهر و موم شده مشکل است. اما در صورت وجود نشتی، در عملکرد سیستم اختلال ایجاد می شود. به همین دلیل یکی از اصول نگهداری از چیلر اطمینان حاصل کردن از وجود نشتی در یونیت می باشد.


مرحله 4: حفظ تصفیه آب مناسب

در اکثر چیلرها آب منتقل می شود، بنابراین آب به منظور رشد بیولوژیکی و خوردگی باید به درستی تصفیه شود. شست و شوی یکبار برای سیستم های بسته  که معمولا برای سیستم های آب سرد و متصل به اواپراتور خنک کننده مورد نیاز است، مورد نیاز است.

مرحله 5: تجزیه و تحلیل روغن و مبرد

تجزیه و تحلیل شیمیایی سالانه روغن و مبرد می تواند به تشخیص مشکلات آلودگی چیلر قبل از بحران منجر شود. این تست ها شامل تحلیل شیمیایی و طیف سنجی و تعیین آلاینده ها، از جمله رطوبت، اسید و فلزات است که مانع عملکرد و کارایی چیلر می شود. یک آزمایشگاه شیمی واجد شرایط متخصص در تجهیزات HVAC می بایست این آنالیز را انجام دهد. همچنین اکثر تولید کنندگان سالانه خدمات تجزیه و تحلیل نفت و مبرد را ارائه می دهند.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.